12 Haziran 2015 Cuma

ÇİLEKLİ SABLE TART

Gün, çilekli sable tart günü...
Tereyağlı tabanı, müthiş kreması ve çilek kokusuyla dayanılmayacak bir lezzet kendisi...
Yapması birazcık zaman alıyor, ama olsun, değiyor:) 
Bu arada, taban ve krema tarifi bu konuda çok başarılı olan  pinarsdesserts.com'dan.... 
                                                                                                  MALZEME LİSTESİ

Taban için 

Un                                  - 200 gr                       
Tereyağı                        - 125 gr 
Toz şeker (inceltilmiş)  - 125 gr 
Yumurta sarısı               - 3 adet
Tuz
Kabartma tozu 




Krema için
Süt                      - 400 ml
Yumurta sarısı    -  4 adet
Toz şeker            - 125 gr
Mısır nişastası     - 40 gr
Tereyağı              -  60 gr 
Soğuk krema       -  150 ml 

Ve üzeri için: 500 gram çilek
Ve taban ağırlığı için: kuru fasulye veya mercimek

                                                                                                                                 YAPILIŞI 
1. Toz şekeri rondoda veya mutfak robotunda inceltiyoruz. Pudra şekeri kıvamına gelmeyecek. Toz şekerle pudra şekeri arasında olacak inceliği...










2. Kabartma tozu, tuz, un ve tereyağını  aynı kaba alıyoruz. Birlikte ya mutfak robotunda, ya bıçakla, ya da elimizle kum taneleri haline gelinceye kadar karıştırıyoruz.










3. Dikkat etmemiz gereken nokta, unla yağın yapışıp topaklanmaması. Kum tanesi kıvamı önemli:)












4. İncelttiğimiz toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz.













5. Yumurta sarısını ekliyoruz. 















6. Hamur yoğuruyoruz. Hamuru yoğururken hızlı olmamız gerekiyor.











7. Hamuru strec filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

8. Bir saat sonra hamuru azacık unlanmış tezgahta açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz ve yeniden 30 dakika dinlenmesi için buzdolabına gönderiyoruz:)










9. 30 dakika sonra hamuru çatalla bir kaç yerden deliyoruz, üzerine pişirme kağıdı serip üzerine de kuru fasulye, nohut veya mercimek dökerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına alıyoruz. 20 dakika sonra fasulyeleri kağıtla birlikte hamurun üstünden alıyoruz, fırının derecesini 160'a ayarlıyoruz.



10. 5 dakika kadar da kağıt olmadan 160 derecede pişirdikten sonra tart tabanını fırından alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.








11. Tart tabanı soğurken krema hazırlığına başlıyoruz. Ocakta sütü ısıtıyoruz, kaynama derecesine gelmeden ocaktan alıyoruz. Vanilya çubuğunuz varsa, kesip içindeki çekirdeklerini süte ekleyebilirsiniz. Şekeri ve yumurtaları rengi açılıp krema haline gelinceye kadar mikserle karıştırıyoruz.





12. Nişastayı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.











13. Sıcak sütü yavaş-yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı birlikte ocağa koyup karıştırarak 4-5 dakika muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. 




14. tencereyi ocaktan alıyoruz, bir dakika beklettikten sonra tereyağını hızlıca karıştırıyoruz.












15. Karışımın üzerini streç filmle tamamen kapatıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.










16. Karışım soğuyunca önce soğuk kremayı ayrıca mikserde kabarıncaya kadar çırpıyoruz.












17. Ardından çırpılmış kremayı muhallebi karışımına ekleyip birlikte çırpıyoruz. 









18. Hazır kremayı tart tabanının üzerine yayıyoruz.













19. En sonda da çilekleri istediğimiz şekilde kremanın üzerine dizip artistlik yapıyoruz:))) Tartı tazeyken servis etmekte yarar var. Zaten kırıntısı bile kalmıyor, merak etmeyin:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder