4 Mart 2015 Çarşamba

ELMALI MANDALİNALI CRUMBLE

Farkındayım, bu ara blogu çok ihmal ettim. Çünkü araya yoğun bir dans çalışması girdi. Dolayısıyla, iş-dans-yemek dengesinde üçüncüye zamanım kalmadı. Hem de yazılma sırası bekleyen tarifler-fotoğraflar beni beklerken...
Cafefernando'nun elmalı-mandalinalı crumble tarifini uzun zamandır denemek istiyordum. Bakü'ye gidince yapmak kısmet oldu. Ve de çok sevildi:) 
                                                   
                                                               MALZEME LİSTESİ 

Hamur için:
Un                      - 1/3 su bardağı
Yulaf ezmesi      - 1/3 su bardağı
Ceviz içi             - 1 su bardağı
Şeker                   - 1/2 su bardağı
Tuz                      - 1/8 çay kaşığı
Tereyağı              -  75 gram
Meyveli karışım için:
Elma             - 6 adet
Mandalina    - 2 adet
Kuru üzüm   - 1/2 su bardağı
Toz şeker     - 1 /2 su bardağı 
Toz tarçın     - 1 çay kaşığı 
                                                               YAPILIŞI 

1. Fırını 180 derecede ısıtıp 2 litre hacmi olan bir fırın kabını yağlayarak bir kenara koyuyoruz. Unu, yulaf ezmesinin yarısını, cevizi, tuzu ve şekeri mutfak robotunun haznesinde kısa aralıklarla karıştırıyoruz. 








2. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp malzemelere ekliyoruz ve kum tanesi kıvamına gelinceye kadar kısa aralıklarla robotu çalıştırıyoruz. Hamurun bir-birine tamamen karışmamasına dikkat edin. Mutfak robotunuz yoksa, soğuk zeminde ve soğuk elle, ya da soğuk zeminde bıçak yardımıyla karıştırabilirsiniz hamurunuzu...



3. Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz ve hamuru oda sıcaklığında bekletiyoruz. 



4. Hamur bekleyinceye kadar elmaları soyup iri küpler halinde doğruyoruz, mandalinanın suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekliyoruz. Toz şeker, kuru üzüm ve tarçını da ekleyip şeker çözülünceye kadar karıştırıyoruz. 








5. Fırın kalıbına meyveli karışımı döküyoruz. 

6. Hamurla meyveli karışımın üstünü tamamen kapatıyoruz ve fırında 55-60 dakika pişiriyoruz. Cafefernando, crumble'ı küçük fırın kaplarında da yapabileceğinizi, bu zaman pişirme süresini 40-45 dakika olarak ayarlamanız gerektiğini yazıyor. 






 Cafefernando'nun önerisi, crumble'ı kaymaklı dondurmayla servis etmek. Ben sabah kahvaltısında yaptım ve dondurmasız servis ettim. Amma siz yine de işin ustasını dinleyin:) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder