15 Ocak 2015 Perşembe

BİR DE BÖYLE DENEYİN: BALKABAKLI PASTA

Balkabağı çok sevmediğim sebzeler kategorisinde. Onun için de benim mutfağıma çok girmez. Cevizli-ballı başlabağı tatlısı tek istisna...idi. Ta ki manavdan bir paket soyulmuş balkabağı isteyip de kocaman bir balkabağının temizlenip soyulup paketlenmiş hali ile karşılaşıncaya kadar. "Şimdi ben bu kadar balkabağını ne yapacağım" diye kara-kara düşünürken aklıma pasta yapmak geldi. Ne zamansa internette bir yerde okumuştum balkabaklı pasta tarifini. Denedim. Sonuç beklemediğim  kadar güzeldi. Ben söyleyene kadar kimse pastada balkabağı olduğunu anlayamadı - o derece yani:) 
                                             
                                                          MALZEME LİSTESİ 

Kedi dili bisküvi   -  20-25 adet 
Balkabağı              -  800 gram
Fındık                    -  200 gram
Süt                         -  200 ml 
Krema                    -  200 ml 
Krem şanti             -  1 paket
Bal                         -   4 kaşık 





                                                                                                                                                           YAPILIŞI 
1. Balkabağını balla birlikte pişiriyoruz ve çatalla püre haline getiriyoruz. 













2. Fındığı rondadan geçiriyoruz. 















3. Krema ile krem-şantiyi hafif sertleşinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Çok sertse, bir az süt ekleyebilirsiniz. 











4. Kedi dili bisküvileri ılık süte tek-tek batırıp kelepçeli bir kek kalıbının dibine diziyoruz. Bisküvileri sütte çok tutmamaya dikkat edin - 1 saniye batırıp çıkarmak yeterli. 
5. Bisküvi tabakasının üzerine balkabağı püresinin yarısını sürüyoruz. 












6. Üzerine kıyılmış fındık serpiyoruz. Fındık kavrulmuş olursa daha lezzetli olur. 













7. Üzerine krema sürüyoruz. 


8. Balkabağı püresinin kalan yarısını kremanın üzerine sürüyoruz. 











9. Bir kat daha krema sürüyoruz. 














10. En son yine fındık serpiyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz. Buzdolabında 4-5 saat bekletip sonra servis ediyoruz. 













                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder