10 Aralık 2014 Çarşamba

MEKSİKA FASULYELİ LAHANA KAVURMA

Lahana Rus mutfağının vazgeçilmezidir dersem, kimse karşı çıkmaz umarım. Çorbasından salatasına, kavurmasından fırınlanmışına onlarca lahana yemeği bulunuyor Rus mutfağında. Bana göre en lezzetlisi lahana kavurma. Ama elbette, Rus mutfağındaki gibi ayçiçek yağında kavrulanı  demiyorum. Türk insanının "kapuska" dediği, aslında ise "kapusta" olması gereken, bazen önünüze çorba kıvamında gelen yemekten de  bahsetmiyorum tabi:) Bu, benim lahana kavurma tarifim ve inanılmaz lezzetli:) 
                                       


                                                               MALZEME LİSTESİ 

Lahana                 - 1 kg 
Soğan                   - 1 adet
Havuç                   - 1 adet 
Sarımsak               - 1 diş
Meksika fasulyesi - 1 bardak 
Domates salçası    - 1 yemek kaşığı  
Biber salçası         - 1 yemek kaşığı
Tereyağ                 - 2 kaşık
Zeytin yağı            - 2 kaşık
Dereotu                 - yarım demet
Tuz
Karabiber 
Pulbiber

                                                                                                                                                                                                     YAPILIŞI 

1. Lahanayı ince-ince kıyıyoruz. 
















 2. Soğanı küçük-küçük doğruyoruz 
3. Sarımsağı bıçağın arkasıyla ezdikten sonra küçük küp şeklinde doğruyoruz.












 4. Havucu rendeliyoruz.
5. Dereotunu küçük doğruyoruz. 














6. 2 kaşık zeytinyağını ısıtıyoruz. 














7. Soğanı ve sarımsağı tavaya alıyoruz. 













8. Soğanlar hafif suyunu bırakınca tereyağını ekliyoruz. 













9. Soğan ve sarımsak sararıncaya kadar kavuruyoruz. 













10. Havucu ekliyoruz, 3 dakika kadar kavuruyoruz.














 11. Lahanayı ekleyip karıştırıyoruz. Asla su eklemiyoruz. Ocağı hafif kısıp tavanın kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ara-ara karıştırıyoruz. 









12. Tamamen suyunu çektikten sonra bir kaç dakika yağda kavuruyoruz. Ardından domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz. 











13. İyice karışınca biber salçasını ekliyoruz. 













 14. Salça ile birlikte 3-4 dakika daha kavuruyoruz. 
15. Meksika fasulyesini ekleyip iki dakika daha kavuruyoruz. 













 16. Tuz, karabiber, pul biber (acı biber salçası kullandıysanız pul bibere gerek yok) ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. 












17. Bir dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz. 













                                                                  AFİYET OLSUN:) 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder